Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG muhtemelen 2023 ile birlikte yollara çıkmış olacak. Zira şimdiden TOGG’un çıkışı için hummalı bir çalışma mevcut.

TOGG hakkında şimdiye kadar pek çok söylenti ile karşılaştık. Bunlardan en dikkat çekici olanları ise tabi ki otomobilin fiyatı ile ilgili olanlardı.

Kısa süre öncesine kadar TOGG fiyatının 1 milyon lirayı geçebileceği iddia ediliyordu. Fakat yapılan son düzenleme tüm hesapları değiştirdi.

Bilindiği üzere hükümet kısa süre önce elektrikli otomobilleri kapsayan bir ÖTV güncellemesine gitmişti. TOGG’un da aralarında bulunduğu sınıftan alınan ÖTV oranı büyük oranda düşürüldü.

Bu düzenleme sonrasında TOGG’un günümüz koşullarıyla  700 bin lira civarında bir etiketle satışa sunulacağı iddia edildi. Bu fiyat mevcut şartlar için müthiş bir rakam diyebiliriz.

Uzmanlar TOGG’un satışa çıktığı dönemde de piyasaya göre çok ucuz olacağını ifade ediyorlar. Böylece diğer otomobil devleri de öyle ya da böyle fiyatları indirmek zorunda kalacaklar.

Pek çok uzmana göre TOGG Türkiye otomobil piyasasına büyük bir ayar verecek. Bu sayede otomobil pazarındaki şişkin fiyatlar da büyük oranda inmiş olacak.

Şimdi kullanıcılar, galerilerin TOGG modellerini toplayıp, fahiş fiyatlarla satılmasının önüne geçilmesi için bir düzenleme bekliyorlar.