Medya haberleri ağı Verge, sosyal medya şirketinin yeni politikasını bugün açıklamasının beklendiğini bildirdi.

Bu değişiklik, Facebook'un dünya liderlerinin ve politikacıların platformunu yanlış bilgi yaymak, eleştirileri bastırmak ve muhalifleri taciz etmek için kullanmalarına izin verdiği için gazeteciler, milletvekilleri ve kendi çalışanlarından artan eleştirilerle karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıkıyor.

‘HERKES İÇİN GEÇERLİ OLMALI’

Şirketin ayrıca, yakın zamanda Donald Trump'ın Facebook hesabının eski haline getirilmemesi gerektiğini bildiren bağımsız gözetim kuruluna bir yanıt vermesi bekleniyor.

Platform, eski cumhurbaşkanının, 6 Ocak'taki ölümcül ayaklanmalarda ABD başkentini basan isyancıları övüyor gibi göründüğü paylaşımların ardından Trump'ın hesabını askıya almıştı.

Kurul, bağlayıcı olmayan tavsiyelerinin bir parçası olarak, aynı kuralların tüm kullanıcılar için geçerli olması gerektiğini ve Facebook'un, materyalin ne zaman kaldırılamayacak kadar haber değeri taşıdığına veya etkili bir hesapta ne zaman harekete geçileceğine karar vermek gibi mevcut politikalarının daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Kurul ayrıca, devlet başkanlarının ve hükümet yetkililerinin zarar verme konusunda daha büyük bir güce sahip olabileceğini söyledi.

(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)