Hafta sonu askıya alma işlemlerini gerçekleştiren Twitter, zarara yol açma potansiyeli olan gönderileri kısmak için harekete geçtiğini söyledi. Kaldırılan kullanıcıların çoğunun birden fazla hesabı olduğu ve kapatılan toplam hesap sayısını artırdığı da eklendi.

HER İÇERİK KALDIRILACAK

Sosyal medya şirketleri, geçen hafta kongre binasına yapılan şiddetli saldırıdan sonra acele ettiler. 

Saldırıdan sonra Twitter ve Facebook, Trump'ın hesaplarını kilitledi, sonrasında ise hesaplarını kapatarak başkanın megafonlarını kesti. 

Snapchat ve Reddit gibi diğer sosyal medya platformları da, Trump'ı ve son günlerde insanlara şiddete yönlendirebilecek zehirli konuşmaları sınırlamak için harekete geçti. Facebook, seçimin Trump'tan çalındığına dair iddiaya inanan Trump destekçilerinin sloganı olan ve "Çalmayı Durdurun" anlamına gelen her içeriği kaldırmaya başlayacağını söyledi.

SOSYAL MEDYA DEVLERİNİN GÜCÜ

Twitter'da, başkanlık seçimleri hakkında yanıltıcı ve yanlış bilgilere yönelik baskısını derinleştireceğini söyledi. Twitter, seçimin sonucunu yanlış gösteren içeriklerin yayılmasını yasaklayan sivil dürüstlük politikasını ısrarla ihlal eden kullanıcıların hesaplarının kalıcı olarak askıya alınacağını söyledi. 

Facebook ve Twitter'ın eylemleri liberaller tarafından övgüyle karşılandı, ancak aynı zamanda şirketlerin söylem üzerindeki gücü hakkında sorular da gündeme getirdi.

(NYT)