Salgın sırasında giderek daha popüler hale gelen yalnızca ses uygulamalarından payını almak isteyen Facebook, önümüzdeki ay kullanıcılarına sunacağı bir dizi değişiklikten biri olan Canlı Ses Odaları’nı (Live Audio Rooms) duyurdu.

KULLANICILAR PARA KAZANABİLECEK

Facebook ayrıca, kullanıcıların kısa klipleri oluşturup paylaşabilecekleri yeni bir özellik olan Soundbites'i başlatacak. Özellik, önümüzdeki birkaç ay içinde ilk başta az sayıda içerik oluşturucu ile kullanıma sunulacak.

Kullanıcılar, Canlı Ses Odalarında veya Soundbites’la para kazanabilecekler, ancak bunun herkese açık olup olmayacağı veya yalnızca çok sayıda takipçiye sahip içerik oluşturuculara ayrılıp ayrılmayacağı belirsiz.

Facebook'tan Fidji Simo yaptığı açıklamada, "Ses, yoğun hayatımıza sorunsuz bir şekilde uyuyor, yeni fikirlerden ilham almamıza ve benzer düşünen diğer insanlarla baskı yapmadan konuşmamıza izin veriyor" dedi.

REKABETE AYKIRI HAREKETLER

Zuckerberg ve Facebook, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından rekabete aykırı davranışlarla suçlanıyor. Geçen yıl, Zuckerberg, Facebook'un "başkalarının bulduğu özellikleri kesinlikle uyarladığını" söyleyerek rakiplerini kopyaladığını itiraf etti.

Geçen yıl yayınlanan Instagram Reels, TikTok'a benziyor. 2016'da yayınlanan bir özellik olan Instagram Hikayeleri, Snapchat'ın bir kopyası olarak eleştirildi. Eleştirmenler, büyük şirketlerin küçük şirketlerden aldığı fikirleri "ödünç almasının" rekabeti engelleyebileceğini savunuyor.

(BBC, çeviri:polemikhaber )