Bir bildiride, yasağın "Platformun Nijerya'nın kurumsal varlığını baltalayabilecek faaliyetler için sürekli kullanımından" kaynaklandığı belirtildi. Twitter, duyurunun "derinden endişe verici" olduğunu söyledi.

‘’ÇİFTE STANDART’’

Nijerya hükümetinden yapılan açıklamada, kaldırılan tweet üzerindeki tartışmaya yer verilmedi. 

Ancak Enformasyon Bakanı Lai Muhammed, daha önce ABD sosyal medya devinin tweeti kaldırma kararını "çifte standart" olarak nitelendirerek eleştirdi. Site, Nijerya'nın 78 yaşındaki cumhurbaşkanı tarafından 1 Haziran'da gönderilen bir tweeti kaldırdı. 

Tweette, 1967-70 Nijerya İç Savaşı'na ve "bugün yaramazlık yapanlara" "anlayacakları dilde" muamele etmeye atıfta bulundu.

HÜKÜMET AYRINTI VERMEDİ

Bir Twitter sözcüsü, gönderinin "Twitter kurallarını ihlal ettiğini" söyledi. Yaptığı açıklamada, Afrika’ açılacak olan yeni merkezinin geçen ay komşu Gana'da olacağını açıklayan şirket,
Nijerya yasağı hakkında "araştırma yaptığını ve daha fazlasını öğrendiğimizde güncellemeler sağlayacağını" söyledi.

Hükümet, yasağın pratikte nasıl işleyeceği veya Twitter'ın Nijerya'nın kurumsal varlığını nasıl baltaladığına dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

KINAMA GECİKMEDİ

Uluslararası Af Örgütü Nijerya Direktörü Osai Ojigho, duyuruyu kınadı. Ojigho, "Bu eylem açıkça tutarsız ve Nijerya'nın uluslararası yükümlülükleriyle bağdaşmıyor. Nijeryalı yetkilileri,
medyayı susturmaya, sivil alanı bastırmaya ve Nijeryalıların insan haklarını baltalamaya yönelik yasadışı askıya alma ve diğer planları derhal tersine çevirmeye çağırıyoruz" dedi.

(BBC, Çeviri:Polemikhaber)