15 Mayıs tarihine kadar güncellenmiş hüküm ve koşullarını kabul etmeyen WhatsApp kullanıcıları, kabul edene kadar mesaj alamayacak veya gönderemeyecek. Hesapları "etkin değil" olarak listelenecek ve aktif olmayan hesaplar 120 gün sonra silinecek.

ZATEN PAYLAŞILIYORDU

Güncellenmiş hüküm ve koşulların WhatsApp’ın Facebook ile paylaştığı veri miktarını değiştirmeyi planladığı düşünen birçok kullanıcı arasında uygulamaya karşı bir tepki oluştu.

Daha sonra durumun böyle olmadığı açıklığa kavuşturuldu ve güncellemenin aslında işletmelere ödeme yapılmasını sağlamayı amaçladığı söylendi. Ayrıca WhatsApp, kullanıcılarının IP adresi ve platform üzerinden yapılan satın alımlar gibi bazı bilgileri zaten Facebook ile paylaşıyor.

25 MİLYON YENİ KULLANICI

Ancak, güncellenmiş hüküm ve koşullar, farklı gizlilik yasalarının bulunduğu Avrupa’da geçerli değil. WhatsApp kullanıcıları alternatif mesajlaşma hizmetleri aradıkça Telegram ve Signal gibi platformlar alternatif mesajlaşma uygulamalarına talepte rekor kırıldı. Hatta Telegram, 3 günde 25 milyon yeni kullanıcı kazandı. WhatsApp ise, yeni hükümleri erteledi ve değişiklikleri kullanıcılara bildirme şeklini değiştirdi. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com