Yoksulluk, salgın hastalıklar, iklim değişikliği ve aşırı kalabalık arasında uzmanlar, 2100 yılına kadar Dünya'yı dolduracak tahmini 11 milyar insanın, hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları gıda, sağlık hizmeti ve diğer temel kaynakları alamayacağından endişe ediyor. 

2020 YouGov anketine göre, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 10'unun zaten bu nedenlerle çocuksuz kalmayı seçti, diğer yüzde 10'unun ise çocuk sahibi olmanın mali etkisinden dert yandı. 

‘GÜNÜMÜZ SORUNLARINA ÇARE OLUR’

İngiliz hükümetinin eski teknoloji danışmanı olan Catriona Campbell, "Çiftlerin neden çocuksuz kalmayı tercih ettiğine ilişkin araştırmalara dayanarak, insanların yüzde 20'sinin gerçek bir bebek yerine AR (artırılmış gerçeklik) bebeği tercih etmesini beklemenin makul olacağını düşünüyorum" dedi ve bu "oyunu değiştiren" bakış açısı "günümüzün en acil sorunlarından bazılarını çözmemize yardımcı olabilir" diye ekledi.

Campbell, "sanal çocukların" gerçek çocukların yerini alabileceğine inanıyor. Bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri, insanlar gibi öğrenebilen makinelerle birleştirerek, gerçek gibi görünen sanal çocuklar ebeveynlerini tanıyabilir ve onlara yanıt verebilir ve çocuklar gibi gerçek duygusal tepkileri simüle edebilir.

Campbell, "Sanal çocuklar şu an bulunduğumuz yerden dev bir sıçrama gibi görünebilir, ancak 50 yıl içinde teknoloji o kadar ilerleyecek ki, metaverse'de bulunan bebekler gerçek dünyadaki bebeklerden ayırt edilemez hale gelecek" diye ekledi. (The New York Post)