Bloomberg’in haberine göre, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, 7 Eylül'deki bir etkinlikte tanıtılacak ve ardından 16 Eylül'de piyasaya sürülecek. Habere göre, iPhone 14, ufak değişikliklerle mevcut nesil iPhone 13'e benzeyecek.

ÇENTİK GİDİYOR

Bu arada iPhone 14 Pro'nun daha fazla tasarım revizyonuna sahip olacağı bildiriliyor. Rapora göre Apple, ekranın üst kısmındaki mevcut çentiği, "hap şeklinde" bir delik ile değiştirecek. Cihazın ayrıca 48 megapiksel geniş açılı lens, 12 megapiksel ultra geniş kamera ve telefoto sensörlerle yükseltilmiş kameralara sahip olması bekleniyor. Rapora göre Apple'ın iPhone 14'ün pil ömrünü ve video kayıt yeteneklerini de geliştirmesi bekleniyor. 

HİSSELER TAVAN YAPTI

Apple hisseleri, çıkan yeni modelle ilgili çıkan son detaylardan sonra yüzde 1.3 yükseldi. Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni bir sürümü olan iOS 16'nın da Eylül ayında piyasaya sürüleceği bildiriliyor. Tim Cook'un yönetimindeki şirketin, iPhone'un yanı sıra Series 8 adlı yeni bir Apple Watch'ı da tanıtması bekleniyor. Bildirildiğine göre yeni kadın sağlığı özellikleri ve vücut ısısı sensörüne sahip olacak. (New York Post)