Yöneticilerin bir konferansta sıkıntılı durumu ortaya koymasının ardından şirketin hisseleri yüzde 2.1 düştü. 

Finans Direktörü Luca Maestri, Apple'ın Rusya'daki satışlarını durdurmasına neden olan Ukrayna'daki savaşın, mali yılın üçüncü çeyreğinde satışlar üzerinde daha büyük bir göçük bırakacağı konusunda uyardı. Analistlere, tedarik zinciri sorunlarının satışları 4 milyar ila 8 milyar dolar arasında olumsuz etkileyeceğini söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Tim Cook, Apple ürünlerinin son montajını yapan neredeyse tüm Çin fabrikalarının karantinanın ardından yeniden başladığını, ancak şirketin silikon kıtlığının ne zaman sona ereceğini tahmin etmediğini söyledi. Cook, salgınla ilgili sorunların "geçici" olacağını ve "zaman içinde iyileşeceğini" umduğunu söyledi.

GELİR TAHMİNLERİ AŞTI

Refinitiv verilerine göre, Apple'ın genel mali ikinci çeyrek geliri, geçen yıla göre yüzde 8,6 artarak 97.3 milyar dolar oldu. Bu, analistlerin ortalama 93.89 milyar dolar tahmininden daha yüksek. Dünya çapında telefon satış geliri, bir yıl öncesine göre yüzde 5,5 artışla 50,6 milyar dolar oldu ve hizmet satışları, her ikisi de analist tahminlerinin ötesinde, yüzde 17 artarak 19,8 milyar dolara yükseldi.

Ancak Maestri, büyümenin ikinci çeyrekten itibaren yavaşlayacağını ve çift hanelerde kalacağını söyledi. Daha olumsuz döviz kurları da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden bahsetti. (Reuters)