Dava, Zoom'un kişisel verileri Facebook, Google ve LinkedIn ile paylaşarak milyonlarca kullanıcının gizliliğini ihlal ettiğini iddia etti. Ayrıca Zoom'u uçtan uca şifreleme sunduğunu ve bilgisayar korsanlarınıengelleyememekle suçladı.Firma herhangi bir yanlış yaptığı iddiasını reddetti, ancak güvenlik uygulamalarını artırmayı kabul etti.

Zoom'un personeline veri işleme ve gizlilik konusunda uzmanlık eğitimi vereceği hükmünü de içeren ön anlaşma, halen California'daki ABD Bölge Yargıcı Lucy Koh'un onayına tabidir.

BİRKAÇ ŞİKÂYETTEN BİRİ

Zoom’dan bir sözcü, "Kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği Zoom için en önemli önceliktir ve kullanıcılarımızın bize duyduğu güveni ciddiye alıyoruz. Platformumuzda yaptığımız ilerlemelerden gurur duyuyoruz ve gizlilik ve güvenliği ön planda tutarak yenilik yapmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. 

Mart 2020'de Kaliforniya'nın Kuzey Bölgesi'ndeki ABD Bölge Mahkemesinde açılan toplu dava, ABD merkezli video konferans platformunun karşı karşıya olduğu birkaç yasal şikayetten sadece biri.

YARGIÇTAN KISMİ RED

Davacının avukatlarına göre, ABD Zoom aboneleri video konferans firması için 1,3 milyar dolar gelir elde etti. Önerilen anlaşmanın onaylanması halinde, toplu davaya dâhil olan aboneler aboneliklerinde yüzde 15 geri ödeme almaya hak kazanacak.

Davacıların avukatları ayrıca Zoom'dan 21.3 milyon dolarlık yasal ücret talep etmeyi planlıyorlar. Video konferans firması mahkemeden Mart ayında davayı reddetmesini istemişti. Ancak Yargıç Koh, davanın yalnızca mahremiyetin ihlali ve ihmalle ilgili kısmının reddine karar vererek, davacıların sözleşmelerle ilgili bazı iddiaları takip etmeye devam etmelerine izin verdi.

(BBC)