Haziran ayında ABD’nin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın otonom şoför gibi sürücü destek sistemlerine bağlı kaza raporları hakkında otomobil üreticileri tarafından sağlanan verileri yayınlamaya başladı. 

Ajans, "NHTSA bu kazaları inceledi ve uygun takibi yürütüyor. NHTSA, takip süreçlerinde birçok veri kaynağı kullanıyor" diye kaydetti. 

tesla2

18 KAZANIN TAMAMINI TESLA YAPTI

NHTSA, Haziran 2021'de otomobil üreticilerinin ve teknoloji şirketlerinin, halka açık yollarda test edilen gelişmiş sürücü destek sistemleri ve otonom sürüş sistemleriyle donatılmış araçların dahil olduğu tüm kazaları bildirmesini gerektiren bir emir yayınladı. 2021 yılının temmuz ayından bu yana sürücü destek sistemleriyle ilgili olarak bildirilen 18 ölümcül kazanın neredeyse tamamı Tesla araçlarını içeriyordu.

Ayrı olarak, 2016'dan bu yana NHTSA, otonom sürüş gibi gelişmiş sürücü destek sistemlerinin kullanıldığından şüphelenilen Tesla araçlarının karıştığı kazalara ilişkin 38 özel soruşturma başlattı. Genel olarak, Tesla ile ilgili soruşturmalarda 19 ölümlü kaza rapor edildi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER