Elektrikli otomobil şirketinin hisseleri, Musk’ın Twitter için teklifte bulunduğunu söylemesinden önceki gün, yani 13 Nisan'da 340.79 dolardı. O zamandan beri Tesla’nın hisse fiyatı, yine Şangay'daki fabrikalarından birindeki kesintilerle ilgili endişeler nedeniyle yüzde 49 düşerek 173.44 dolara geriledi.

LİDERLİK KOLTUĞUNU KAYBEDİYOR

Tesla patronu, satın almayı finanse etmek için Nisan ayından bu yana 20 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Reuters'e göre, şu anda 445 milyon hisseye sahip ve hisse fiyatındaki düşüş bu holdingin değerini 151 milyar dolardan 77 milyar dolara düşürdü.

Bu durum, en zengin listesinde lüks giyim grubu LVMH'nin CEO'su Fransız Bernard Arnault'la yarışan ismin koltuğunun tehlikede olduğunu gösteriyor. Çarşamba günü hisse fiyatlarındaki oynaklık, Arnault'un kısa süreliğine zirvede yer almasını sağladı. 

HİSSEDARLAR ENDİŞELİ

Musk, Twitter'ı devralması hakkında şunları söyledi: "Kitlesel olarak güvenilen ve geniş ölçüde kapsayıcı bir halka açık platforma sahip olmak, medeniyetin geleceği için son derece önemlidir."

Ancak Tesla hissedarları, zamanını sosyal medya sitesi ile diğer şirketi SpaceX gibi diğer birçok girişimi arasında nasıl bölüştürdüğünden ve Twitter'ı yönetmenin çok fazla dikkat dağıtıcı olduğundan endişe ediyor.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, bu endişelere ek olarak, Musk'ın bankacıları, Ekim ayında platformu satın almak için kullandığı 13 milyar dolarlık yüksek faizli borcun bir kısmını Tesla hissesi tarafından desteklenen kredilerle değiştirmeyi düşünüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER