Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Göztepe ile Altay arasında oynanan maçta rakip tribünden fırlatılan fişek ile yaralanan Mehmet Çakır’ı bu yıl İstanbul’da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finaline davet etti.

Mehmet Büyükekşi, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesinde tedavisi süren Çakır’ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Mehmet Çakır’ı beklediğinden çok daha iyi gördüğünü söyledi.

'BU OLAYLARIN HİÇ KİMSEYE BİR FAYDASI YOK'

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise futbolun tüm farklılıkların ortadan kaldırılarak insanları bir araya getiren önemli bir spor dalı olduğunu, futbol ailesi olarak her zaman dostluktan ve arkadaşlıktan yana taraf olduklarını söyledi. Türk futbolunda hafızalara kazınan tüm isimlerin yeteneklerinin yanında centilmenlikleriyle de ön plana çıktığını kaydeden Büyükekşi, “Son yaşadığımız olaylar futbol tarihimize maalesef kara bir leke bıraktı. Futbol tarihimizde bu tür olayların kesinlikle olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de bu tip olaylara sebep olanlara artık bir dur dememiz gerekiyor. Bu olayların hiç kimseye bir faydası yok” diye konuştu.

'İNŞALLAH BU SON OLUR'

Futbolun dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu hatırlatan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bir futbol maçı savaş değildir, bir spordur ve maç bitince nasıl futbolcularımız, başkanlarımız sarılıp öpüşüyorsa taraftarlarımızın da aynı şekilde hareket etmesi lazım. Beklentimiz Türkiye’deki tüm futbolseverlerden bu. İnşallah bu son olur. Bir daha bu tür nahoş olaylarla karşılaşmayız. Ben buradan tüm Türkiye’deki futbolseverlere özellikle bu konuda davranmalarını istirham ediyorum” dedi.

'ÇOK HIZLI ÇALIŞIP SONUÇLARI PAYLAŞCAĞIZ'

“Federasyon olarak da edindiğimiz bilgi ve raporları tüm ayrıntılarıyla değerlendirdikten sonra hem disiplin kurulumuz hem de yönetim kurulumuz gerekli kararları alacaktır. Ayrıca stadyumlarda benzer olayların bir daha yaşanmaması için de dün ilgili kurumlarımızla bir ön toplantı yaptık buraya gelmezden önce. Bundan sonra da buradan çıkan neticelere göre, tüm stadyumlarda, talimatlarda bir değişiklik yapılması gerekiyorsa onları da inceleyeceğiz. Durum ve eylem raporlarını güncellemek üzere hareket edeceğiz ve bu konuda çok hızlı çalışıp, sonuçları da kamuoyuyla paylaşacağız.”

'EN DOĞRU KARARI VERECEĞİZ'

“Burada hedef ne olursa olsun yapacağımız işin öncelikle adaletli olmasını sağlamak. Onun için de olayın iç yüzünü araştıracağız. Olayın organize olması nedeniyle saha içinde ve saha dışında olan olaylar farklı biliyorsunuz. Saha içinde olan olaylarla ilgili özellikle maçın yarıda kalması Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun işi ama diğer saha olayları bizim Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda. O da bağımsız bir yargı şu anda. Ona onlar karar verecek, bizim karar vereceğimiz yarıda kalan maçın ne olacağıyla ilgili. Onu da buradaki çıkan raporlardan yaptığımız araştırmalara göre en doğru kararı vereceğiz. Hem Türk futbol kamuoyunun hem takımlarımızın bu konudaki en adaletli olması gereken neyse onu yapmak için en büyük çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK'

İzmir derbisinde yaşananlarının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Büyükekşi, “Bunu futbolumuza yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz ve bu saldırıda olanların futbolumuzun birliğine, düzenine çok büyük darbe vurmasına izin vermek istemiyoruz. Burada futbolun tüm paydaşlarının aynı anda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi son derece önemli. Hedefimiz özellikle Türk futbolunun marka değerini yükseltmek. Türk futbolunun eğer marka değerini yükseltebilirsek hedefimizde başarılı oluruz. İşte bu sebeple hepimizin taşın altına elimizi değil gövdemizi koymamız gerekiyor. Aynı kararlılıkla bir duruş sergilememiz gerekiyor” cümlelerini kullandı.

Polemik Haber