Erdoğan'dan İsrail ticareti açıklaması: Kestik kesiyoruz Erdoğan'dan İsrail ticareti açıklaması: Kestik kesiyoruz

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yargılandığı dolandırıcılık davasında gerekçeli karar açıklandı. 7’si tutuklu olmak üzere 21 şahsın yargılandığı davada, Faruk Fatih Özer ve kardeşleri Güven ve Serap Özer, 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer’inde aralarında bulunduğu 21 şahıs hakkında “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Örgüt kurma ve yönetme” gibi suçlardan 11 bin 462 yıla kadar hapis istendi.

94 MİLYON LİRALIK VURGUN YAPILDI

Fatih Faruk Özer'le birlikte 7 şüpheli örgüt yöneticisi olmakla, diğer 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından, Thodex'in veri tabanında sistem üzerinden yapılan her işlem mercek altına alındı. Hazırlanan rapora göre, 94 milyon lira vurgun yapıldığı kaydedildi.

Mağdurların parasının büyük bir bölümünün kripto paraya dönüştürüldüğü ve borsaya aktarıldığı belirlendi. Şüpheli şahısların yakınlarının üzerine de altın şirketi kurulduğu tespit edildi.