Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı ilk çeyreğine ilişkin Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) sonuçlarını yayımladı.

Konut satış verileri açıklandı: Ardahan ve Tunceli'de dikkat çeken rakamlar Konut satış verileri açıklandı: Ardahan ve Tunceli'de dikkat çeken rakamlar

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye genelinde TGFE, bir önceki çeyreğe göre artış kaydederken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla nominal bazda yükseldi, reel bazda ise geriledi.

DÜKKÂN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

TCMB'nin verilerine göre, dükkan fiyat endeksi bu çeyrekte bir önceki döneme göre yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla nominal artış görülürken, reel olarak gerileme kaydedildi.

OFİSLERİN DEĞERİ ENFLASYONUN GERİSİNDE KALDI

Ofis fiyat endeksi, çeyreklik bazda çift haneli yükseliş gösterdi. Yıllık bazda nominal artış görülse de, reel olarak azalma yaşandı.

ANKARA TİCARİ GAYRİMENKULDE ÖNE ÇIKTI

Üç büyük ilde ticari gayrimenkul fiyatları incelendiğinde, Ankara çeyreklik bazda en yüksek artışı kaydederken, yıllık bazda da diğer şehirlerin önünde yer aldı. İzmir ve İstanbul’da da artış sürerken, oranlar daha sınırlı kaldı.