Türkiye'de sol siyasetin en görünür olduğu yerlerden biri olan İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, hem Türkiye İşçi Partisi (TİP) hem de Türkiye Komünist Partisi (TKP) 31 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday çıkarttı. Önce Ovacık sonra da Tunceli Belediye Başkanlığı yapan Fatih Mehmet Maçoğlu TKP'nin adayı oldu. 

ERKAN BAŞ: HİÇ ŞIK DEĞİL

Maçoğlu tüm solun desteğini bekledi ama TİP Genel Başkanı Erkan Baş yaptığı açıklamada "Bizim görüşümüz sorulmadı. Maçoğlu'na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil" diyerek aday çıkaracaklarının ilk işaretini verdi. 

Baş'ın bu açıklamasından sonra TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, partisinin Kadıköy belediyebaşkan adayı oldu. 2023'teki genel seçimlerde TİP'in en çok oy aldığı bölgelerden biri olan Kadıköy'de aday olan Ergün, gazetecilerle bir araya geldi. 

751Jpg A Js0 Npvagkq Qp P T Wy Yd 6W

"NEREDE GÜÇLÜYSEK ORADA ADAY ÇIKARTTILAR"

Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre, Kadıköy'ün partileri için önemini, neden aday olduğunu anlatan Ergün, TKP'ye yönelik eleştirilerini de sıraladı. TKP'nin 2023'teki genel seçimde TİP'in en çok oy aldığı bölgeleri hedef olarak seçtiğini ileri süren Ergün, "TKP, TİP nerede güçlüyse oradan aday çıkarttı. İlk iş olarak 14 Mayıs'ta en çok oy aldığımız yerlerden biri olan Hatay'ın Defne ilçesinde adayları olduğunu duyurdular. Yeni yerler için çalışma yapmadılar" dedi.

Whatsapp Image 20240304 At 132123Jpeg K A Azt Yv X R E2D E Cotp E K0 Lg

‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı ‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı

TKP'YE MAÇOĞLU TEPKİ

TKP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday çıkartmadığına işaret eden Ergün, "CHP'nin adayı Lütfü Savaş'a destek vermek gibi bir kararları var onu bilmiyorum" dedi. Ergün, Kadıköy'deki rakibi Maçoğlu'yla ilgili ise şunları söyledi:

"Fatih Mehmet Maçoğlu'yla bir sorunumuz yok. Ancak biz kendisine, Genel Başkanımız Erkan Baş'ın yaptığı gibi AKP'den oy alabileceğimiz emekçi kentlerini tercih etmesi yönünde bir öneride bulunmuştuk. Bu önerimiz kabul görmedi." dedi.