Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin vurduğu kentlerden biri de Hatay oldu. Evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yardım çağrısında bulunuyor. Yardım isteyenlerin içinde tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'da bulunmaktadır. Aydın, bir binanın enkazında kalan kızı Eylem Şafak Aydın ile eski eşi Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren için sosyal medya hesabı üzerinden yardım çağrısında bulundu.

ENKAZ ALTINDALAR

Türkiye'yi büyük bir acıya boğan depremin ardından oyuncu Orhan Aydın, sosyal medya hesabından Hatay'da bulunan kızı Eylem Şafak Aydın ve eski eşi Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren'in enkaz altında olduğunu duyurdu.

ADRES VERDİ

Oyuncu, "Ayşe Fitnaz Caddesi 5 numara. Hatay Merkez. Ev yıkılmış kızım ve annesi enkazın altında imdat!" sözleriyle yardım istedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Devrimci Parti de sosyal hesabından yaptığı ilk açıklamada, Genel Başkan Elif Torun Öneren ve kızı Eylem Şafak Aydın'a ulaşamadıklarını belirtti. Açıklamada, "Antakya'da bulunan Genel Başkanımız Elif Torun Öneren ve kızı Eylem Aydın'a tüm çabalarımıza rağmen halen ulaşabilmiş değiliz. İkamet ettikleri evin bulunduğu bölgede birçok noktada göçük nedeniyle caddelere girişler kapalı Ayşe Fitnat Hanım Cad. No:5 Antakya" denildi. Partiden yapılan ikinci paylaşımda ise Genel Başkan Öneren'in ve kızı Eylem Aydın'ın enkaz altında kaldıklarını, kurtarma çalışmalarının yapılmadığını belirtti.

DEVRİMCİ PARTİ: ENKAZ ALTINDALAR

Yapılan açıklamada ise şu satırlara yer verildi: "Genel Başkanımız Elif Torun Öneren ve kızı Eylem Şafak Aydın'ın kaldığı noktaya ulaşım sağladık, enkaz altındalar. Ancak bizzat kendilerine ulaşım sağlanamadı. Bölgede göçük altında yüzlerce insan var. 10 saattir tek bir kurtarma çalışması ve resmi personel yok."