Son 3 deplasmandır kazanamayan Trabzonspor, Alanyaspor deplasmanında havlu attı. Abdullah Avcı’nın takımı haftanın kapanışında Alanya’da 5-0 mağlup oldu. Bu sezon sahasında sadece tek maç kaybeden Alanyaspor, Trabzonspor’u da ağır bir skorla mağlup etmeyi başardı. Akdeniz ekibi Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor’a bir maçta beş gol attı.

Maç boyunca geliştirdiği hızlı hücumlarla Trabzonspor savunmasını dağıtan Alanyaspor ilk yarıda tam 3 gol buldu ve pozisyon vermedi. Soyunma odasına 3-0’lık mağlubiyetle giren bordo mavililerde teknik direktör Avcı ikinci yarı değişikleriyle de oyunun gidişatını değiştiremedi.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

İkinci yarıda 3’lü savunmaya dönen Trabzonspor pozisyon vermeye devam etti. Alanyaspor kontradan 2 gol daha bularak Karadeniz ekibini sahadan sildi.

Geçtiğimiz hafta sahasında Giresunspor’u 3-0 mağlup eden Trabzonspor arka arkaya iki deplasmanda tam 9 gol yedi. Bordo mavililer bir önceki deplasmanda Karagümrük’e 4-1 kaybetmişti.

5 golü 3 puanla alan Alanyaspor bu sonucun ardından puanını 24’e çıkararak 8. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 29 puanla 6. sırada kaldı. Ligde gelecek hafya Trabzonspor iç sahada Başakşehir ile karşılaşacak, Alanya ise Karagümrük’ü ağırlayacak.