Trabzon turizmde gün geçtikçe daha da tanınan, tercih edilen illerin başında geliyor. Trabzon'a her sene yüz binlerce yabancı turist gelirken hedef bu rakamları en kısa sürede milyonlara çıkarmak. Bir buçuk milyonu geçen yerli turist sayısının da 2 milyon seviyesine getirilmesi amaçlanıyor. Bunun için Trabzon Valiliği,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir takım çalışmalar yapıyor.

TRABZON NASIL TANITILIYOR?

Müdürlük Trabzona gelen turistlerin memnun ayrılması için 444 15 61 Nolu Alo Turizm Çağrı hattını kurdu. Valilik Trabzon’a gelen turistlerin cep telefonlarına "Hoş geldiniz" kısa mesajı gönderiyor. Turizm Müdürlüğü “Visit Trabzon Application” uygulaması ile turistlere Trabzon tanıtılıyor. Müdürlüğün açtığı www.homeoftrabzon.com web sitesi de 2017 yılında 107 farklı ülke tarafından ziyaret edildi. Trabzon'u tanıtan www.visittrabzon.org web sitesi de aktif olarak çalışıyor. Türkiye’de ilk kez hazırlanan karekodlu haritalarla turistlerin ilgi alanına göre gastronomi, trekking ,  ayakizi , alış-veriş, yayla haritalarını bulmak mümkün. Ayrıca Valilik dünyadaki birçok fuar ve festivale katılarak, yarışmalar düzenleyerek Trabzon’u tanıtıyor.

YENİ CENNET

Trabzon'da Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Memişağa Konağı gibi gezilip görülecek yerlerin arasına son zamanlarda Akçaabat'taki Sera Gölü de eklendi. Şehir merkezine 10, Akçaabat sahile ise sadece 3 kilometre mesafedeki muhteşem manzaraya sahip göl ve etrafı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihleri arasında olmaya başladı.

SERA GÖLÜ NASIL OLUŞTU?

Aşırı yağış sonucu 21 Şubat 1950 Salı günü Derecik Vadisi yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadi tabanını tıkaması sonucu oluştu. Heyelan nedeniyle yaklaşık 67 yıl önce oluşan göl şimdi Trabzon için en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

'GÖL , DENİZ VE YEMYEŞİL DAĞ MANZARALI'

Akçaabat Belediyesi ile birlikte bakanlığın yaptığı düzenlemeler Serek Gölü'nün cazibesini arttırırken, Sera Lake Resort Hotel kapasitesi ve hizmetleri ile dikkat çekiyor. Sera Lake Resort'un sahibi Yahya Özad, "bölgenin yaz kış çalışacak şehir merkezine en yakın dağ manzaralı tek oteli. Doğa ile iç içe Yemyeşil dağlar, eşsiz sera gölü manzarası ve masmavi deniz manzarasına sahip Sera Lake Resort Hotel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğini de arkasına alarak AB standartlarında tescilli bir tesis olarak inşa edildi. Tesisin bütün odaları balkonlu olma özelliğinin yanında bütün odalar göl, deniz ve yemyeşil dağ manzarasına sahip" diyor.

RAMAZAN AYI ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL

Uzungöl, yaylalar ve Sümele Manastırı'ndan sonra Sera Gölü'ne olan rağbetten memnun olduğunu belirten Özad, "Misafirlerin Trabzon'dan memnun ayrılmaları için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça bilen rehberler adeta dört dönüyor" dedi. Ramazan Ayın'daki turist artışına dikkat çeken Özad, "Bu görüntü Akçaabat ve Trabzon turizmi adına büyük bir potansiyel oluşturmuş durumda" ifadelerini kullandı.

TURİSTLER KUYMAĞA BAYILIYOR

Sera Lake Resort Hotel Genel Müdürü Tuncay Karakaş, turist sayısının her sezon arttığını ifade ederek bugüne kadar 37 bin misafir ağırladıklarını, gelen misafirlerin kayganası, kuymağı ve sahanda köy yumurtası ile doğal yiyeceklere, özellikle kuymağa bayıldıklarını söyledi. Otel hakkında bilgi veren Karakaş, otelin bölgenin doğal yapısı göz önünde bulundurularak yapıldığını bir ana bina, dört villa şeklinde dizayn edildiğini, balayı ve aile süitleri ile birlikte 68 odaları bulunduğunu söyledi.

Polemik Haber