İspanyol savcılar, Neymar için iki yıl hapis ve 10 milyon euro para cezası istiyor. Ayrıca Barcelona’nın eski başkanı olan Sandro Rosell için beş yıl hapis ve kulüp için 8.4 milyon euro para cezası istiyorlar.

‘CEZA SÜRESİNDE FUTBOL OYNAMASIN’ TALEBİ

Dava, Santos'tayken Neymar'ın haklarının yüzde 40'ına sahip olan Brezilyalı yatırım şirketi DIS'in, anlaşmanın değerinin az olması nedeniyle oyuncunun transferinden aldığı hak payını kaybettiği iddiasına odaklanıyor.

DIS, Neymar için çok daha ağır bir şekilde beş yıl hapis cezası, toplamda 149 milyon avro para cezası ve oyuncunun yargıç tarafından verilen herhangi bir ceza süresi boyunca oynamaktan diskalifiye edilmesini talep etti.

Sanıklar arasında Pazartesi sabahı mahkemede olması beklenen 30 yaşındaki Neymar ile birlikte ebeveynleri, iki kulübün temsilcileri, eski takımının başkanları Josep Maria Bartomeu ve Rosell ve Santos’un eski başkanı olan Odilio Rodrigues yer alıyor.

DUDAK UÇUKLATAN FARK

DIS avukatı Paulo Nasserdüzenlediği basın toplantısında, "Neymar, ailesinin ve Barcelona ve Santos'un yönetim kurullarının göz yummasıyla müvekkillerimin güvenine ihanet etti. Santos ile Barcelona arasındaki işlemin gerçek maliyeti 82 milyon avroydu ve resmi transfer olarak sadece 17 milyon olarak göründü" dedi. Nasser, Neymar'ın hizmetleri için 60 milyon avroya kadar teklif veren başka kulüpler olduğu için en yüksek teklifi verene satılmadığını da ekledi.

‘İSPANYA MAHKEMESİ BREZİLYALILARI YARGILAYAMAZ’

Neymar ve ailesini savunan hukuk firması Baker McKenzie, yaptığı açıklamada, transferin Brezilya'da bir Brezilya vatandaşıyla ilgili olması nedeniyle İspanyol mahkemelerinin "Neymar ailesini yargılama yetkisine sahip olmadığını" savunacaklarını söyledi.

Önümüzdeki ay Katar'daki Dünya Kupası'na gidecek olan Brezilya Milli Takımı’nın önemli bir üyesi olan Neymar, 2017'de İspanya Yüksek Mahkemesi'ndeki davaya ilişkin temyiz başvurusunu kaybetti ve davanın önünü açtı. Neymar'ın yedi gün sürmesi beklenen duruşmanın tamamı için kalmasının istenip istenmeyeceği belli değil. (Reuters)