Norveçli forvet, doğduğu ülke olan İngiltere'ye dönüşünü kesinleştirmek için kendisini Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Erling Haaland’ın bonservisi City’ye 60 milyon euroya mal oldu. Haaland, "Bu benim ve ailem için gurur verici bir gün. Manchester City'yi hep izledim. Oyun tarzlarına hayran olmamak elde değil ve benim gibi bir oyuncu için mükemmel olan birçok şans yaratıyorlar" dedi. 

Kylian Mbappe ile birlikte dünyanın en iyi genç oyuncularından biri olarak kabul edilen Haaland, 5 yıllık anlaşmaya imzaladı. Manchester City, Haaland'ın Dortmund kontratındaki serbest kalma maddesini devreye kullandı. Kulübün Futbol Direktörü Txiki Begiristain, "Erling'i birkaç yıldır izliyoruz, bu yüzden onu Manchester City'ye getirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

MANE’NİN YERİNİ DOLDURACAK

Benfica, Liverpool ile forvet Darwin Nunez için 75 milyon euroda anlaşıldığını duyurdu. Açıklamada, anlaşmanın 20 milyon euroluk bonus içerdiği belirtildi. Nunez, 2021-22 sezonunda Portekiz'in en çok gol atan futbolcusu oldu ve Benfica formasıyla tüm müsabakalarda 34 gol kaydetti.

Liverpool, Uruguaylı yıldız oyuncuyla gideceği kesin olan Sadio Mane’nin yerini doldurmak istiyor. Benfica, Nunez'i 2020 yazında Almeria'dan 24 milyon avroya satın aldı ve İngiliz medyası İspanyol kulübünün bu transferden elde edilecek karın yüzde 20'sini alacağını söyledi.