İzmir'in Bornova İlçesinde bulunan Muharrem Candaş Ortaokuluna gelen ve kendilerini Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yetkilisi olarak tanıtan kişiler, ders saatleri sırasında okul yönetiminin izniyle sınıflara girerek öğrencilere TÜGVA’nın 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan "Türkiye'nin Kitap Kurtları Yarışıyor" isimli kitap okuma yarışmasının tanıtımını yaptı. Yetkililer, öğrencilere yarışma sonunda birinci olana umre ziyareti vaadetti.

Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı

Yarışma kapsamında 5. ve 6.sınıf öğrencileri “İlk namaz, Denizler Altında 20.000 Fersah, Kızıl Elma Neresi?, Tuhaflıklar Asansörü ve Muhteşem Bilim İnsanları”kitaplarından sorumlu tutulurken 7.ve 8.sınıf öğrencilerine ise “Çocuk Kalbi, İstiklal Marşı'nın Tarihçesi, Anlamı ve Yorumu, Emanetdar Ayasofya, Evrendeki Son Hazine ve Kudüs'ün İkinci Fethi Selahaddin Eyyübi” kitaplarından sorumlu tutuldu.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, KENDİ KENDİNİ ELE VERDİ”

Konuyla ilgili Anka Haber Ajansı’ndan Kerim Uğur’a konuşan Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin zaten kendi kendini geçtiğimiz ay TBMM'de yapılan bütçe görüşmesi sırasında ele vererek 2709 protokol olduğunu belirterek bunların içerisinde bizlerin tarikat ve cemaat dediği 10 tane protokolün de olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurup yönettiği, AKP'li belediyeler aracılığıyla arazi tahsisinden, devasa kredi kolaylığına, bağış serbestisi ve denetimsizliğinden, hükümet eliyle propaganda yapılmasına kadar iktidarın tüm imkanlarını seferber ettiği vakıf olan TÜGVA yetkilileri ellerini kollarını sallayarak rahatlıkla okullarımıza girerek öğrencilerimizi kendi kurumlarına ve yaptıkları etkinliklere yönlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı

“TÜGVA VE BENZERİ KURUMLAR, EĞİTİM YUVALARINDAN ÇIKARTILMALI”

Başkan Ahmet Cangı, öğrencilerin TÜGVA tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasına yönlendirildiğini belirterek "TÜGVA yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan protokol gereği okullara gelerek ders işlenmesi gereken saatlerde öğrencilere kendi kurumları ve kursları hakkında rahatlıkla bilgi verip dersleri bölüyorlar. Bu olaylardan birini de İzmir Bornova İlçesinde bulunan Muharrem Candaş Ortaokulunda yaşadık. Edindiğimiz bilgiye göre TÜGVA yetkilisi olarak okula gelen kişiler, ders saatinde okula gelerek sınıflara girip TÜGVA tarafından yapılacak olan kitap okuma yarışmasının tanıtımını yaptılar. Tanıtım kapsamında yarışmanın ödüllerinden de bahseden kişiler birinci olan öğrenciye ailesinden iki kişi ile birlikte umre ve Balkan turu vaadinde bulunuyorlar. Küçük yaşta olan ortaokul öğrencilerine bu yaşta umre gezisi vaadetmek tamamen bir akıl tutulmasıdır. Bir an önce TÜGVA ve benzeri kurumlarla protokollerin iptal edilmesi ve bu tip kurumların eğitim kurumlarından çıkartılması gerekiyor. Eğitim iş olarak laik bilimsel ve demokratik eğitimi örseleyen tüm yapılmaların karşısında olmaya devam edeceğiz. Konunun sonuna kadar takipcisi olduğumuzu bildirir mücadelemize kararlı bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

"KİTAPLAR BİLİMSELLİKTEN UZAK"

Öte yandan yarışmada okutulacak kitapların içeriğini de eleştiren Cangı, şunları söyledi:

"Okuma yarışmasında bahsi geçen kitaplar tamamen maneviyata dayalı bilimsellikten uzak. Soyut kavramı bilmeyen çocuklar üzerinde algı yaratmak ve kendi lehleri açısından ileriye dönük bir kişilik oluşmasını sağlamak amacıyla okutulan kitaplar bunlar"