Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz yıl açtığı dava mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından Bağımsız akademisyen ve ekonomistler tarafından kurulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) aleyhine bir dava daha açtı.

ENAG Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabında yaptığı duyuruda “Yine mi dava açtınız sayın TÜİK yöneticileri? Sahaya inip enflasyonu ve milli geliri doğru dürüst ölçseniz topluma yararınız olur belki. Bu defa mahkeme salonuna geleceksiniz ama, geçen sefer olduğu gibi kaçmak yok.

O ölçtüğünüz verileri teker teker gözden geçirip sağlamasını yapacağız. Topluma yüklediğiniz maliyetleri ve onların cebinden aldığınız geliri ödemek zorunda kalacaksınız. Hem de kişi bazında. Yemin olsun!” dedi.

TÜİK, ENAG tarafından yayınlanan enflasyon rakamlarıyla kurumun itibarının zedelendiği gerekçesi gösterilerek geçen yıl da dava açmış ve ENAG'ın veri yayınlamaması için ihtiyatı tedbir talebinde bulunmuştu. Duruşma 2022’de Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmüş; TÜİK'in açmak istediği davanın reddine karar verilip duruşma bitirilmişti. Prof. Dr. Ulusoy, sonucu şu sözlerle duyurmuştu: “TÜİK'in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi.”