Deprem bölgesinde meydana gelen sağanak yağışlar Diyarbakır'da da etkisini gösteriyor. Dicle Nehri'nin kenarına kurulan çadırkentte yaşayan depremzedeler Kralkızı ve Devegeçidi Barajı'nın dolduğu, baraj kapaklarında açılma riski olduğu söylentilerinin ardından panik yaşadı ve çadır kentten ayrılmaya çalıştı.

Barajın taşma durumunun olmadığını açıklayan yetkililer, meteoroloji ile görüşmelerin devam ettiği belirtti. Yağışların sürmesi nedeniyle önlem olarak depremzedeler tahliyece edildiği öğrenildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, tedbir amacıyla geçici olarak Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadır kente yerleşmeleri sağlanacaktır. Halihazırda, çadır kentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir”

TMMOB'un ve bir çok sivil toplum örgütü Dicle Nehri kıyısına çadır kent kurulmasına itiraz etmişti.