Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim detayı Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim detayı

Artı Gerçek'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Ekber Yurt görevden alındı. Aynı zamanda Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Cemevi Dedesi olan Yurt, bir süredir kendi kurumundaki personele yönelik mobbing ile sürgün iddialarıyla gündemdeydi.

Öte taraftan AK Parti ve MHP’ye yönelik eylem ve söylemleriyle "Cemevini AKP politikalarına alet ediyor" eleştirisiyle Alevilerin tepkisini çekiyordu. Görevden alınan Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve AKP Tunceli eski İl Başkanı Sercan Özaydın'a Zülfikar vererek tepki çekmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da 10 Haziran 2022’de Tunceli Cemevini ziyaret etmiş, Erbaş'a cura saz hediye edilmişti. Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt'un "Tarikatların Tunceli’ye zarar vereceğine inanmıyorum" sözleri de tepki çekmişti.

CEMEVİNDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDIRMIŞTI

En son olarak geçtiğimiz ay cami ve öğrenci yurtlarından servis kaldırarak, cemevinde İsrail saldırılarında ölenler için gıyabi cenaze namazı yapmış, yine Alevi toplumu ve kanaat önderleri tarafından Aleviliğe aykırı eylemleri nedeniyle eleştirilmişti.

Hükümet yanlısı çalışmalarından dolayı Alevilerin tepkisini çeken Coşkun Kökel ile ortak çalışmalar yapan Ali Ekber Yurt’un yerine vekaleten Seyfettin Özdemir’in atandığı, Yurt’un eski görev yeri olan huzur evinde çalışacağı öğrenildi.