Yunan Bakan, Ankara’nın Yunanistan’ın kıta sahanlığını 12 mile çıkarması hamlesinin gelmesi halinde bunun Ankara tarafından casus belli (savaş sebebi) sayılacağı 1995 tarihli kararının hukuk dışı olduğunu savundu.         


Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman 

Yunanistan’da yayım yapan Ekathmerini gazetesine göre Çorman,  "TBMM'nin bu 'casus belli' ilanının nedeni Yunanistan'ın tek taraflı olarak karasularını 12 mile çıkaracağını açıklamasıydı. Bunun yapılması Türk sularını ve Türkiye'nin uluslararası sulara ulaşma imkanını fiilen kilitleyecekti. Türkiye, kendi karasularına sıkıştırılacaktı. Dayatmaya çalıştığınız şey bu" ifadelerini kullandı.       

Dendias Türkiye’nin ‘savaş sebebi’ kararının BM Sözleşmelerine aykırı olduğunu ve diyalogları tıkayan bir tehdit olduğunu ifade etti. Dendias, “Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorun çözülebilir. Bir ön koşulla: Türkiye’nin 21. Yüzyıla gelmesi. Türkiye 19. yüzyılda kalırsa, Kanuni Sultan Süleyman’ın Akdeniz’de donanma bulundurarak işleri çözmesini örnek alırsa bu iş olmaz” açıklamasını yaptı.


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Yabancıların Suleiman the Magnificent (Muhteşem Süleyman) olarak tanıdığı Kanuni Sultan Süleyman 15. Ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış 16. yüzyılda hüküm sürmüştü. Yunan Bakan’ın tarih bilgisi eleştiri konusu oldu.