Birleşik Krallık hükümeti, Rus milyarder Roman Abramovich'i de yaptırım listesine eklediğini duyurdu. Yaptırımlara göre Abramoviç, Birleşik Krallık vatandaşları ve şirketleriyle herhangi bir iş veya para transferi işlemi yapamayacak. Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin sahibi olan Abramovich'e ayrıca seyahat yasağı getirildiği de duyuruldu.

Rus oligarkın Chelsea kulübü dahil tüm mal varlığının dondurulduğu belirtildi.

Açıklamada, yaptırım listesine son olarak eklenen oligarkların toplam mal varlıklarının 15 milyar sterlin olduğu belirtildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin'in Ukrayna'daki kirli saldırısını destekleyenler için güvenli bölgeler olmayacak" ifadelerini kullandı.


Türk iş insanı muhsin Bayrak

TÜRK İŞ İNSANI SATIN ALACAKTI

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu sonrası Birleşik Krallık’ın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan İngiltere Premier Lig devi Chelsea’nin Rus milyarder sahibi Roman Abramovich, önceki gün kulübü satmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Londra’da yatırımları bulunan Türk iş insanı Muhsin Bayrak, Abramovich’in satışa çıkardığı Premier Lig Kulübü Chelsea’yi almak için teklif verdiğini duyurmuştu.

ÖZEL LİSANSLA OYNAYABİLECEK

İngiltere hükümeti ayrıca Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'nin futbol faaliyetlerine Premier Lig'i korumak için çıkarılan özel bir lisansla devam edebileceğini açıkladı. Bu lisansla birlikte Chelsea'nin satışı da engellendi.

Chelsea'ye verilen lisansta sadece futbol faaliyetlerini içeren belirli maddeler olduğu ve yaptırıma konu olan Abramoviç'in yaptırımların etrafından dolaşmasının bu şekilde engelleneceği belirtildi.

Roman Abramovich, Ukrayna'daki savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Chelsea'yi satışa çıkardığını açıklamıştı.

6 OLİGARKA YAPTIRIM

Abramovich dışında yaptırım kararı alınan diğer oligarklar En+ Group'un ortağı Oleg Deripaska, Bank Rossiya'nın yönetim kurulu başkanı Dmitri Lebedev, Gazprom'un CEO'su Alexei Miller ve Rusya devlet boru hattı şirketi Transneft'in başkanı Nikolai Tokarev oldu.