2014'te Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın o tarihte yaptığı direnişinin, bugünkü Ukrayna direnişine örnek olduğunu söyleyen Kırım Türk'ü Gazeteci Zafer Karatay, son dönemde Rusların büyük kayıp yaşadığını, Ukrayna'nın ele geçirdiği tankların Almanya'nın tank sayısına yakın olduğunu ve Rusların günde 500'e yakın askerini kaybettiğini ifade etti. 

Karatay, 1991-2014 arasında Ukrayna hakimiyetinde olan Kırım'da hiçbir siyasi baskı bulunmadığını söyledi ve şöyle devam etti: 2014'e kadar Kırım'da siyasi tutuklu hiç olmadı. 2014'te Rusya işgal edince meclis basıldı. Meclis başkanı tutuklandı. Cemil Kırımlıoğlu Kırım'dan çıkarıldı. Kırımlılar siyasi baskı gördü. 

Nükleer saldırı ihtimalini de değerlendiren Karatay, Putin'in her şeyi yapabileceğini ancak nükleer silah kullanması halinde Rusya'ya çok zarar vereceğini söyledi. 

'RUSLAR BİLİNÇLİ VURDU'

Kerç köprüsünün vurulması konusunda düşüncesini dile getiren Gazeteci Nuh Mehmet Deniz, köprünün sivil kullanımına kapatılması için Ruslar tarafından bilinçli olarak vurulmuş olabileceğini belirtti.

'TÜRK ÜLKELERİ RUSYA'YA YOLDAŞ OLUYOR'

Kırım konusuna Türk ülkelerinin yaklaşımı noktasında eleştiriler yapan Karatay, "Türk ülkeleri Türkiye'ye gelince kardeş, yurt dışında ve Rusya'nın yanında yoldaş oluyorlar" dedi.