Ötekilerin Gündemi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci- Yazar Hamza Özkan’ın pandemi döneminde siyasetçi, sendikacı, gazeteci ve daha birçok meslekte yer alan kadınların vermiş olduğu röportajların derlenmesiyle kitaplaştırılan “Kadınların Yüzyılı” okuyucuyla buluştu. Kitapta, yurt içi ve yurt dışından farklı yaş ve meslek grubundaki kadınların kişisel deneyim ve bilgilerinden yola çıkarak yazdıkları, Türkiye ve dünyadaki toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan sorunlara yanıt ve çözüm arama çabası taşırken, birbiriyle zaman zaman kesişen zaman zaman ayrılan yanıtlar, okurun takdirine sunuluyor.

Hamza Özkan'ın bu kitabında cezaevinde olan Kürt kadın siyasetçilerden Gültan Kışanak, Leyla Güven, Figen Yüksekdağ ve Ayla Akat Ata ile söyleşiler de bulunuyor.

Türkiye siyasetine damga vurmuş önemli kadın siyasetçiler bu kitapta Türkiye'nin son sürecini değerlendiriyor. Kadınların siyasete bakışı ve yaşadığı zorluklar kitapta çok net belli oluyor.

Siyasete, basına ve hayatın zorluklarına karşı bir başucu kitabı edinmek isteyen herkes için bu kitap referans niteliğinde olacak. Grafist Yayınları’ndan çıkan ve kısa sürede ilk baskısı tükenen kitabın sunuşunu Ötekilerin Gündemi Genel Yayın Yönetmeni Hamza Özkan önsözünü Yazar Mukaddes Erdoğdu Çelik kaleme alırken, kitabın editoryal ayağı Özlem Sezer’e, kapak tasarımı ise Gülizar Ünver’e ait.