Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tartışmaları sürereken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın bugün Kılıçdaroğlu ile görüşeceği ve eğer genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcılğı olursa kendisinin o görevi üstlenmeyeceğini iddia eden Aktaş, Millet İttifakı'nda yeni bir krizin patlayacağını ileri sürdü. 

MANSUR YAVAŞ, 'GENEL BAŞKANLARIN KENDİ GRUPLARINDA OLMALARINI MANTIKLI BULUYORUM' DEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında; "Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim" demiş, bu açıklamalar siyasette yeni bir tartışma başlatmıştı.

Genel başkanların millevekili olması ve partilerinin başında bulunması gerektiğini ifade eden Yavaş, "Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" demişti.

YAVAŞ SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILMAYACAK İDDİASI 

Tartışmalar sürerken tv100 yazarı Erdoğan Aktaş, Millet İttifakı'nda yeni bir krizin gündeme geldiğini öne sürdü.

Aktaş, Mansur Yavaş'ın Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım” diyeceğini iddia etti.

Aktaş'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Mansur Yavaş bu buluşmada Kemal Kılıçdaroğlu’na, 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım' diyecek.

Masur Yavaş’ın bu çıkışı, propaganda dönemi başlarken Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Ankara kulislerini çok iyi bilen ve tüm partilerin kulislerine hâkim olan önemli bir siyasetçinin bana aktardığına göre, Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na bu çıkışını Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu da biliyor."