CNN, Washington Post, Mashable ve New York Times'daki teknoloji muhabirlerinin hesapları geçtiğimiz akşam peş peşe askıya alındı. Hepsi, yakın zamanda Musk'ın özel jetinin hareketleri hakkında halka açık verileri paylaşan bir Twitter hesabını askıya almasıyla ilgili makaleler yayınlamıştı. Bu makalelerin her biri, Musk'ın söylediği "ifade özgürlüğü" taahhüdü ile kişisel olarak beğenmediği hesapları yasaklama tercihi arasındaki çelişkiyi vurgulamıştı.

‘UYARI VERMEDEN KAPATTI’

New York Times’ınTeknoloji Muhabiri Ryan Mac, yeni bir Twitter hesabında, hesabı askıya alınmadan önce kendisine "uyarı verilmediğini" ve hesabının "kalıcı olarak askıya alınmasının" nedeni hakkında şirketten herhangi bir bildirim almadığını yazdı.

Washington Post yaptığı açıklamada, Teknoloji Muhabiri Drew Harnell'in askıya alınmasının "Elon Musk'ın Twitter'ı ifade özgürlüğüne adanmış bir platform olarak yönetme niyetinde olduğu iddiasını baltaladığını" söyledi. CNN’den yapılan açıklamada, "Twitter'ın artan istikrarsızlığı ve oynaklığı, platformu kullanan herkes için inanılmaz derecede endişe verici olmalı" denildi. 

‘BEĞENMEDİĞİ HESAPLARI YOK EDİYOR’

Hesabı aniden askıya alınan gazetecilerden biri olan Donie O'Sullivan, "Musk beğenmediği hesapları yok ediyor gibi görünüyor" dedi. Gazetecileri Koruma Komitesi, yasakların gazetecilerin çalışmalarına misilleme olarak onaylanması halinde, bunun "gazetecilerin misillemeden korkmadan haber yapma hakkının ciddi şekilde ihlali" olacağını söyledi.

‘TWİTTER’DAN UZAKLAŞMAK İYİ GELİR’

Gazeteciler askıya almaların kalıcı olduğunu bildirirken, Musk, askıya almaların yalnızca yedi gün süreceğini söyleyerek "Twitter'dan biraz uzaklaşmak ruha iyi geliyor" diye paylaşım yaptı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER