Twitter, Blue aboneliği ile birlikte kullanıcılarına birçok farklı avantaj sunuyor. Twitter Blue sayesinde ‘mavi tik’ kazanan kullanıcılar ayrıca platformda daha az reklamla karşılaşıyor. Şirket bunun yanı sıra Twitter Blue abonelerine tweet’lerdeki karakter sınırı konusunda da önemli bir ayrıcalık getirdi.

KARAKTER SINIRI ARTIRILIYOR


Resmi Twitter Write hesabından yapılan açıklamaya göre Twitter Blue abonelerinin karakter sınırı 10 bine çıktı. 10 bin karaktere kadar tweet atabilecek olan aboneler ayrıca abonelik paylaşımlarına kalın ve italik metin biçimlendirme desteği de getiriyor.


Twitter daha önce yaptığı bir açıklama ile birlikte Twitter Blue aboneleri için karakter sınırını 4 bine çıkarmıştı. Şubat ayında yapılan bu değişikliğin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen sosyal medya platformu karakter sınırını bir kez daha artırma kararı aldı.

Yapılan bu hamle ile Twitter’ın mümkün olan en az karakter ile kişilerin kendisini ifade etmesi hedefinden bir hayli uzak görünüyor. Diğer yandan ise artık bir haber platformu konumuna gelen Twitter’de birçok kullanıcı söyledikleri kesilmeden istediklerini aktarabilecek.

Twitter bu yeni duyurusu ile birlikte Blue abonelerinin sahip olduğu ayrıcalıkları bir kat daha artırmış oldu. Türkiye’de de sunulmaya başlanan Twitter Blue aboneliğinin aylık ücreti 150 TL olarak belirlenmiş durumda. Yıllık olarak ise istenen rakam 1.570 TL seviyesinde.


TWITTER BLUE İLE GELEN AVANTAJLAR 


Doğrulanmış anlamına gelen mavi tik rozeti,
Tweet’ler için 10 bin karakter sınırı,
Kalın ve italik metin biçimlendirme desteği,
Tweetler için yer işaretleri klasörleri,
Telefondaki uygulamalar kısmında özel uygulama simgesi,
Birden fazla tema,
Özelleştirilebilir menü,
Reklamsız makale okuma,
Yazı boyutunu değiştirerek okumayı kolaylaştıran Okuma Modu,
Paylaşılan tweeti geri alma,
Tweetlere yaptığınız yorumlar en üste gösterilir,
60 dakika uzunluğunda ve 2 GB dosya boyutuna kadar video yükleme.

Shift Delete