Twitter yöneticileri, yeni yayınlanan şirket içi iletişim belgelerine göre, ABD Savunma Bakanlığı'na sosyal medya platformunu gizli çevrimiçi kampanyaları için en az beş yıl süreyle kullanması için özel ayrıcalıklar verdi.

Araştırmacı gazeteci Lee Fang, şirketin yeni sahibi Elon Musk'ın Twitter'ın geçmişteki karar verme süreci hakkında şeffaflık sağlamak amacıyla belgelerin kamuoyuna açılmasına izin vermesinin ardından sekizinci belge grubunu yayınladı.

Fang, "Devlet tarafından yürütülen gizli propaganda ağlarını kapatma sözlerine rağmen, Twitter belgeleri, sosyal medya devinin ABD ordusunun nüfuz operasyonlarına doğrudan yardım ettiğini gösteriyor" diye yazdı.

YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Ortaya çıkan gizli anlaşma, ABD Merkez Komutanlığı ile çalışan Nathaniel Kahler'in Twitter'a bir e-posta göndererek ordunun "belirli mesajları güçlendirmek için" kullandığı birkaç düzine Arapça hesabın doğrulanmasını ve "beyaz listeye alınmasını" talep ettiği 2017 yılından beri devam ediyor.

Listedeki bazı hesaplar, Suriye'de ABD destekli örgütleri ve Irak'ta İran karşıtı propagandayı destekliyordu. Bir diğeri, ABD insansız hava aracı saldırılarının "doğru" olduğunu ve Yemen'de sivilleri değil, yalnızca teröristleri öldürdüğünü haklı çıkarmak için kullanıldı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER