Geçtiğimiz aylarda anasayfa tasarımında değişikliğe giden Twitter, kullanıcılara yapay zeka algoritmasının önerdiği Tweetleri “Sana özel” sekmesinde göstermeye başladı. Elon Musk, Sana özel sekmesinde sadece onaylı Twitter hesapları gösterileceğini açıkladı.

ONAYLI KULLANICILAR LİSTELENECEK


Twitter, bu özelliği geçtiğimiz yıl kullanıma sondu. İlk başta ‘En son tweetler’ ve ‘Anasayfa’ olarak karşımıza çıkan özellik, yapılan güncelleme ile birlikte ‘Sana özel’ ve ‘Takip edilenler’ şeklinde değiştirildi.


Twitter Blue abonesi olmayan onaylı hesapların 1 Nisan’da mavi tiklerini kaybedeceğini açıklayan şirket, abonelik modelinden daha fazla para kazanmak için çalışmalara başladı. Blue abonelerinin etkileşimini artırmak isteyen Elon Musk, Twitter’da köklü değişikliğe gidiyor.


Konu hakkında açıklama yapan Musk, “15 Nisan’dan itibaren, Yalnızca doğrulanmış hesaplar Sizin İçin önerilerinde yer almaya uygun olacaktır. Bu, gelişmiş yapay zeka destekli bot hesaaplarla mücadele etmenin tek gerçekçi yolu. Aksi takdirde umutsuz bir kaybetme savaşı olur. Anketlerde oy kullanmak, aynı nedenle hesap doğrulama gerektirecek.” ifadelerine yer verdi.

Bot hesapların da mavi tik alabileceğinin altını çizen Musk, “Bununla birlikte, hizmet şartlarına uyuyorlarsa ve bir insanı taklit etmiyorlarsa, doğrulanmış bot hesaplarına sahip olmakta sorun yok.” dedi.

Twitter kullanıcıları, Musk tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Twitter’ın Blue aboneliği için herhangi bir kimlik doğrulaması yapmadığını belirten kullanıcılar, para veren herkesin mavi tik sahibi olmaması gerektiğini savundu.

(ShiftDelete)