Ukrayna sınırına yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Rusya'nın Kursk kentindeki yetkililer, son saldırıdan sonra bir hava sahasının üzerinde siyah duman görüntüleri yayınladı. Vali, bir petrol depolama tankının alevler içinde kaldığını ancak can kaybı olmadığını söyledi.

Pazartesi günü Rusya, Ukrayna'dan yüzlerce kilometre uzakta, Rusya'nın stratejik bombardıman filosuna ev sahipliği yapan Engels ve Moskova'ya birkaç saatlik mesafedeki Ryazan'da bulunan başka bir hava üssünün vurulduğunu açıklamıştı.

Rus devlet haber ajansları, Engels bölge yetkililerinden Yevgeny Shpolsky'den alıntı yaparak, Engels'teki hava üssünde sirenlerin çaldığını bildirdi.

ABD: ENGEL DE YOK TEŞVİK DE

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya kendisini savunması için ihtiyaç duyduğu teçhizatı sağlama kararlılığını yinelerken, bunun Ukraynalıları Rusya'nın içlerine saldırmaya ne teşvik ettiğini ne de engellediğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ryazan'a düzenlenen saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılar askeri hedefleri hedef alsa da terörizm olarak nitelendirilerek amacının uzun menzilli uçaklarını devre dışı bırakmak olduğunu söyledi.

UKRAYNA: YASAK OLAN YERLERDE SİGARA İÇMESİNLER

Ukrayna, saldırıların sorumluluğunu doğrudan üstlenmedi. Öte yandan, saldırılar hakkında sorulan Savunma Bakanı Oleskiy Reznikov, dikkatsizliği sigaraya yükleyen bir şakayı tekrarlayarak "Ruslar sıklıkla yasak olan yerlerde sigara içiyor" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER