Ukraynalı üst düzeyli milletvekili Yaroslav Zheleznyak, aralarında motor imalatçısı Motor Sich ve enerji şirketi Ukrnafta’nın da olduğu çeşitli stratejik şirketlerdeki özel hissedarlara ait bazı payların savaş dönemi koşullarından dolayı kamulaştırıldığını duyuran bir belge paylaştı.

Spot Fotoğrafı Polemik (4)

BELGEYİ PAYLAŞTI

Ukrayna Parlamentosu’nun finans, vergi ve gümrük politikası komitesinin birinci başkanvekili Zheleznyak, mesajlaşma platformu Telegram’da, hükümet belgesi olarak belirttiği, Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu tarafından yazılmış belgeyi paylaştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise bunun kamulaştırma değil “el koyma” adımı olduğunu bildirdi. Daha fazla şirketin hissesine de Ukrayna’nın savunma ihtiyaçları doğrultusunda el konabileceği belirtildi.

ŞİRKETLER ARASINDA ARAÇ İMALATÇISI DA VAR

Özel hissedarlara ait bazı hisselerin kamulaştırıldığı ilan edilen diğer şirketler arasında araç imalatçısı AvtoKrAZ ve trafo imalatçısı Zaporizhtransformator da yer alıyor.

Zheleznyak’nın paylaştığı belgede, oranı belirtilmeyen kamulaştırılmış payların kontrolünün Savunma Bakanlığı’na geçeceği duyuruldu.

Medya kurumu Ekonomichna Pravda, bugün yayınladığı haberde, iş insanları Ihor Kolomoisky, Vyacheslav Bohuslaev ve Kostiantyn Zhevago ile bağlantılı beş stratejik şirketteki payların kamulaştırıldığını belirtmişti.