Washington Post'ta yayınlanan bir raporda, "Birçok önemli silah ve mühimmat stokları tükenmek üzere ve yeni füze üretimi için bekleme süreleri aylarca ve bazı durumlarda yıllarca uzuyor" diye kaydedildi. 

‘SAVAŞMIYORUZ BİLE’

ABD Kara Kuvvetleri Sekreteri Christine Wormuth, ABD askeri-sanayi kompleksinin 155 milimetrelik havan topları için yaklaşık 14 bin mermi yapabildiğini, Ukrayna kuvvetlerinin ise yoğun çatışmalar sırasında günde yaklaşık 6 bin mermi attığını aktardı.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden (CSIS) Seth Jones, ABD askeri-sanayi kompleksinin "şu anda oldukça kötü durumda olduğunu" söyleyerek "Gerçekten gerideyiz ve savaşmıyoruz bile" dedi ve ABD'nin konvansiyonel bir çatışmada Çin veya Rusya ile karşı karşıya geldiği senaryolarda, "savaşta dört veya beş günü geçemeyebiliriz” şeklinde ekledi. 

‘AVRUPA’DAKİ ÜRETİM KAPASİTELERİ YETERSİZ’

Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, Washington'ın Avrupa'daki müttefikleri de benzer durumda. Çekya’da savunma şirketi sahibi Michal Strnad, Ukrayna'nın ayda 40 bin mermi kullandığını, Avrupa’daki tüm NATO üyeleri bir araya geldiğinde yılda 300 bin mermi üretebileceğini söyledi.

Strnad, "Avrupa'daki üretim kapasitesi fena halde yetersiz" dedi ve çatışma yarın bir şekilde sona ererse mevcut üretim oranlarında yeniden stoklamanın 15 yıl kadar süreceğini de ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER