İstifasını açıklayan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, Zelenski'ye "her gün ve her dakika iyi işler yapma fırsatı" için teşekkür etti.

‘ZELENSKİ GÜÇ KAYBEDECEK’

Zelenski, diğer üst düzey yetkililerin de önümüzdeki günlerde hükümetinden ayrılacağının sinyallerini verdikten sonra hükümette, bölgesel makamlarda ve güvenlik servislerinde bir dizi personel değişikliği gerçekleştirdiğini söyledi.

Yerel basın, bölgesel politikayı denetleyen ve daha önce Zelenski'nin seçim kampanyasında çalışmış olan Timoşenko'nun ayrılmasının Zelenski'yi sarsabileceğini bildirdi.

AB’YE GİRMEK İÇİN

Ancak yeniden yapılanma, ülkenin AB’ye katılım başvurusunu ilerletmesi için AB'nin temel taleplerinden biri olan Ukrayna'daki yolsuzluğa yönelik bir baskının ortasında geliyor. Yetkililer, izin verilen iş gezileri dışında tüm devlet görevlilerinin Ukrayna'dan ayrılmasını yasakladı.

Pazartesi günü, Ukrayna'nın altyapı bakan yardımcısı olan Vasyl Lozinskyi 400 bin dolar değerinde rüşvet almakla suçlandıktan sonra kovularak polis tarafından gözaltına alındı. Ukrayna'nın yolsuzluk geçmişi var ve ülke, 2021'de Uluslararası Şeffaflık Örgütü, ülkeyi yolsuzluk endeksinde 180 ülke arasında 122. sırada yer aldı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER