FSB ayrıca, saldırının hazırlanmasında yer alan çok sayıda Rus vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı. 

Kiev'in, Rusya'nın doğal gazını Avrupa'ya ulaştırmak için kullanılan Güney Akım boru hattını devre dışı bırakmak için bombanın Rusya'nın Volgograd Bölgesi'ndeki tam yeri hakkında talimat verdiği iddia ediliyor.

ukraynadan sabotaj

İLK DENEME DE BAŞARISIZDI

Eylül ortasında FSB, Rus doğal gazının Türkiye'ye ihraç edildiği bir tesise bomba yerleştirmeyi planladığı iddia edilen Ukraynalı bir ajanı ve suç ortaklarını yakaladığını bildirdi. Daha sonra üst düzey Rus yetkililer, Karadeniz'in altından geçen Güney Akım bağlantısının kara altyapısının hedef olduğunu doğruladı.

Deniz altı boru hattı, Rusya ve Türkiye'nin son zamanlarda tartıştığı, önerilen bir doğal gaz merkezi için çok önemli bir unsur olacak. Moskova yönetimi, Türkiye’nin Güney Avrupa'ya Rus doğal gazı tedarikinde aracı olarak hizmet edebileceğini söylüyor. 

Güney Akım başlangıçta Rusya'yı Bulgaristan'a bağlayacaktı, ancak proje 2014’teki Kırım krizinin ardından Brüksel'in baskısı altında rafa kaldırıldı. Proje, Türkiye'nin ortak olarak görev yapmasıyla yeniden tasarlanıp hayata geçirildi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER