Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Kiev yönetimine tank desteği sağlanması için Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi ülkeye çağrıda bulundu. Ortak bir açıklama ile, envanterinde Leopard 2 tankları bulunan ülkelere 'uluslararası tank koalisyonu' kurma çağrısı yapıldı. Söz konusu ülkeler arasında, Türkiye'de yer alıyor.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm ortak devletlere, Ukrayna'nın kendini savunma yeteneğini güçlendirmeye yönelik pratik katkılarını önemli ölçüde güçlendirmeleri ve bu yardımı niteliksel olarak yeni bir düzeye getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Bugün Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin en acil ihtiyaçlarından biri, modern zırhlı araç tedarikini iyileştirmek ve Batılı tankların yardımıyla ateş ve manevra kabiliyetini arttırmaktır. Uygun imkanlara sahip tüm devletleri, Ukrayna'yı desteklemek için uluslararası bir tank koalisyonu oluşturma girişimine katılmaya ve bu girişime pratik katkılarda bulunmaya davet ediyoruz."

ALMANYA'DA 'YARDIM' TOPLANTISI

NATO ülkeleri yarın, Almanya'nın Rheinland Pfalz eyaletindeki Ramstein hava üssünde ABD'nin öncülüğünde düzenlenecek Ukrayna'ya yardım toplantısına katılacak. Toplantıda, Batılı müttefiklerin Ukrayna'ya askeri desteği ele alınacak. Bu kapsamda, Leopard 2 tipi tankların Ukrayna'ya gönderilmesi konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.