Kiev Belediye Başkanı Vitaly Klitschko, 3 milyonluk şehirdeki hanelerin yüzde 60'ında elektriğin olmadığını ve mühendislerin, seyir füzeleri tarafından hasar gören veya tahrip olan trafoları ve iletim hatlarını onarmaya çalışırken ülke çapında sürekli elektrik kesintileri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenski, temel hizmetlerin kademeli olarak tamir edildiğini, ancak 15 bölgede su temininde sorunlar olduğunu söyledi.

ukraynaw

‘İNSANCIL HUKUK KAPSAMINDA…’

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Rusya'nın kritik altyapıya düzenlediği saldırılarda Ekim ayından bu yana en az 77 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek "Bu saldırılarla milyonlar aşırı zorluğa ve korkunç yaşam koşullarına sürükleniyor. Bir bütün olarak ele alındığında, bu, saldırıya uğrayan her nesne için somut ve doğrudan bir askeri avantaj gerektiren uluslararası insancıl hukuk kapsamında ciddi sorunlara yol açıyor" dedi.  

ukrayna

RUSYA: MÜSEBBİBİ UKRAYNA

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırdığını inkar etmedi, ancak belirtmediği Rus taleplerine boyun eğmediği gerekçesiyle Kiev yönetimini suçladı. Zelenski hükümeti, Ukrayna topraklarının denetimini Rusya'ya bırakan barış şartlarını kabul etmeyeceğine söylüyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER