Başkan Kim bu haftayı komünist devletteki tek parti olan iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin genel kurul toplantısına başkanlık ederek geçirdi. Bu tür toplantıları, genellikle ülkenin nükleer programı veya Güney Kore ya da ABD ile ilişkileri ile ilgili önemli politika kararlarını duyurmak için sık sık kullansa da, bu yılki toplantının muğlak bir amacı olan “Partimizin ve halkımızın mücadelesine rehberlik etmek” hedeflendi. 

‘ÜLKESİ ÜZÜLÜYOR’

Kim, toplantının Pazartesi günü başlamasından bu yana herhangi bir açıklama yayınlamazken, Kuzey Koreli diktatörün fotoğrafları, hızlı kilo kaybı nedeniyle kamuoyunun dikkatini çekti.

Kim, yaklaşık 170 cm boyunda ve bir zamanlar Güney Kore tahminlerine göre 130 kilogram ağırlığındaydı. Bu, onu Vücut Kitle İndeksi’negöre obez yapıyordu. Ancak Kim, bu yılın başlarından bu yana istikrarlı bir şekilde kilo veriyor ve Haziran ayında Kuzey Kore devlet medyası, kilo kaybının ulusunu üzdüğünü ve “bir deri bir kemik” olarak kaldığını açıkladı.

10. YILINI TAMAMLADI

Coronavirüs pandemisi, şiddetli sel ve tedarik sorunlarının Kuzey Kore'de gıda kıtlığına neden olduğu ve komünist devletin Çin sınırının kapanmasının sorunu daha da kötüleştirdiği bildiriliyor. 

Bu ayın başlarında Kim, babasının 2011'de ölümünün ardından yönetimi devralarak iktidarda onuncu yılınıtamamladı. Bu süre zarfında uluslararası yaptırımlara meydan okudu ve devletin balistik füze programını geliştirmeye devam etti. ABD eski Başkanı Donald Trump ile birçok kez görüşmesine rağmen, nükleer silahsızlanma konusunda kayda değer bir ilerleme kaydetmedi ve karşılığında ABD yaptırımlarını gevşetmedi. (RT)