31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde partilerin belediye başkanı adayları yavaş yavaş şekillenmeye başlandı.

Sinan Ateş suikastında yeni gelişme: İddianame tamamlandı Sinan Ateş suikastında yeni gelişme: İddianame tamamlandı

Yerel seçimlerde bütün gözler büyükşehir belediyelerine çıkarılacak adaylara çevrilmişken, özellikle İstanbul adayları tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyordu.

AK PARTİ HENÜZ ADAYINI AÇIKLAMADI

CHP’nin adayı mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu olurken, AK Parti henüz adayını açıklamadı. Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Selçuk Bayraktar, Ali Yerlikaya ve Tevfik Göksu ismi geçenler arasında yer aldı. İYİ Parti de henüz adayını açıklamadı.

ZAFER PARTİSİ'NİN ADAYI BELLİ OLDU

Zafer Partisi'nin İBB adayı ise gelen bilgilere göre bir değişiklik yaşanmazsa çok büyük bir ihtimalle belli oldu. Yeniçağ'dan Fatih Savuk'un ulaştığı bilgilere göre Genel Başkan Ümit Özdağ ile görüşen Azmi Karamahmutoğlu arasında yapılan konuşmada, Karamahmutoğlu üzerinde mutabık kalındı. Azmi Karamahmutoğlu'nun da Özdağ'dan gelen teklife sıcak baktığı ve gelen teklifi kabul edeceği bildirildi.

Böylece Zafer Partisi’nin de İstanbul’da rakiplerinin karşısına çıkaracağı aday aksi bir durum yaşanmazsa belirlenmiş oldu. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul’da yüzde 2,78 oy alan Zafer Partisi’nin İBB adayının ne kadar oy alacağı ise merakla bekleniyor.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Erzurum-Oltu’da doğan Azmi Karamahmutoğlu ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu’da tamamladı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. 1980 yılında mezun oldu.

Azmi Karamahmutoğlu, aslen Erzurum Oltulu olup, uzun yıllar boyunca Ankara’da siyaset yapmıştır. Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Karamahmutoğlu, 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

12 Eylül darbesi sonrası tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderildi. 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasete geri döndü.

Azmi Karamahmutoğlu, siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) devam etti. 1991 yılında MHP’den Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1999 yılında tekrar MHP’den Ankara Milletvekili seçildi.

Azmi Karamahmutoğlu, siyasi kişiliğinin yanı sıra aynı zamanda da avukattır.