Katar asıllı Ghanim İbrahım J A Al-Kuwari (61), İstanbul’da bir dizi gayrimenkul satın aldı. Al-Kuwari, sahibi olduğu 3 daire ve 1 dükkânı ile ilgili sorun yaşamaya başladı. Av. Gonca Pekol ile tanıyan Al-Kuwari, bu kişiden, avukatlığını üstlenmesini istedi.

Taraflar el sıkıştı. Av. Pekol, tüketici mahkemesinde bazı davaları açtı. Ancak, anılan davaların asliye hukuk mahkemesinde açılması yönündeki karara rağmen harekete geçmedi. Durum ortaya çıkınca, Av. Pekol ile Katarlı müvekkili karşı karşıya geldi.

gonca pekol
Gonca Pekol

OFİSİNE HACZE GİTTİ

Av. Pekol, vekalet ücreti için Al-Kuwari’nin ofisindeki eşyaları haczetti. Katarlı Al-Kuwari ise Av. Pekol hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, son soruşturma için izin verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Av. Gonca Pekol hakkında “Güveni Kötüye Kullanmak” suçundan dava açıldı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunmasını yapan Av. Pekol suçlamaları kabul etmedi. Av. Pekol, açması gereken davaları açtığını ancak ilerleyen süreçte, dosyalardan çekilmesi için baskı gördüğünü iddia etti.

BANA DAVAYI KAYBETTİRDİ

Al-Kuwari ise mahkemede alınan beyanında “Üç daire ve 1 dükkanımın bana teslim edilmemesi nedeniyle dava açılması hususunda sanık avukatı ile anlaştım. Sanık avukat bana davayı kaybettirdi. 450.000 dolarlık bir davaydı. Daha sonra da ofisime hacze gelmişler, ofisimde değerli eşyalarım ve evraklarım vardı. Avukatın işlemleri nedeniyle mağdur oldum. Aynı taşınmazlara ilişkin devam eden yargılamalarım vardır. Olay nedeniyle şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum” dedi.

Duruşma savcısı, Av. Gonca Pekol’un, görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. 

POLEMİK HABER ÖZEL