Merkez Bankası'nın faiz indirme kararının ardından doların ateşi harlanarak 19 liraya yaklaştı. Piyasa uzmanı ve ekonomist Selçuk Geçer ise iç ve dış gelişmeleri ele alarak yaptığı değerlendirmede doların ne kadar olacağına ilişkin yeni tahminlerde bulundu.

Youtube kanalından paylaşımlar yapan Selçuk geçer, dolar ve gram altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

YILI 25-30 LİRADA TAMAMLARSA ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN

Dolardaki artışın süreceğini vurgulayan Selçuk Geçer, "Dolar yılı 25-30 lira seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" dedi.

Yaptığı açıklamada dolara olan eğilimin son dönemlerde azaldığını ve altına eğilimin arttığını kaydeden Selçuk Geçer, doların yükselişine oranla gram altının da yükseleceğini dile getirerek, yeni seviyeleri de paylaştı. Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 lira ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" dedi. 

'DOLAR ÖNCE 21 LİRA, SONRA 30, EN SON 70 LİRAYI GÖRECEK'

Selçuk Geçer bununla beraber "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" diye konuştu. Geçer, 21 lirayı görmesini beklediği doların daha sonra 30 lirayı ardından 70'i göreceğini açıkladı.