Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçiminde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya'nın başkanvekili seçildiği oylamayla ilgili yarın suç duyurusunda bulunacak.

Çetinkaya, Üsküdar Belediye Meclisi'nde yapılan başkanvekilliği seçimlerinin dördüncü turunda 22 oy alarak göreve seçilmişti.

Üsküdar'da Seçim Süreci

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi'ndeki yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve "rüşvet" ile "irtikap" suçlarının işlendiği iddialarına ilişkin soruşturma yürütülüyordu.

Soruşturma kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

Dedetaş'ın yerine başkanvekili seçilmesi amacıyla geçtiğimiz çarşamba günü Üsküdar Belediye Meclisi'nde oylama yapıldı.

Seçimde CHP grubu Sibel Tan Çetinkaya'yı, Cumhur İttifakı ise Dündar Ziya Gültekin'i aday gösterdi.

Birinci ve ikinci turlarda CHP'nin adayı Çetinkaya önde çıkarken, üçüncü turda oylarında düşüş yaşandı. Dördüncü turda yapılan oylamada ise Çetinkaya 22 oy alarak Üsküdar Belediye Başkanvekili seçildi.

AK Parti Seçim İçin Suç Duyurusunda Bulunacak

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, söz konusu seçimle ilgili itirazını yargıya taşımaya hazırlanıyor.

İlçe başkanlığının, başkanvekilliği seçiminde yaşanan sürece ilişkin yarın suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Böylece Üsküdar'daki seçim sürecinin hukuki boyut kazanması bekleniyor.

Bayrampaşa'daki Seçim Süreci de Gündemde

Üsküdar'daki gelişme, daha önce Bayrampaşa Belediyesi'nde yaşanan benzer bir başkanvekilliği seçimini de yeniden gündeme getirdi.

Bayrampaşa'da 21 Eylül 2025'te yapılan ilk seçimde CHP'li İbrahim Kahraman, oyların eşit çıkmasının ardından gerçekleştirilen kura sonucunda belediye başkanvekili seçilmişti.

AK Parti'li İbrahim Akın'ın seçim sonucuna itiraz etmesi üzerine süreç yargıya taşınmıştı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 9 Ekim'de yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Daha sonra 26 Ekim'de seçim yenilenmiş, oylamanın dördüncü turunda bu kez Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti'li İbrahim Akın belediye başkanvekili seçilmişti.

Üsküdar'da yapılacak suç duyurusunun ardından başkanvekilliği seçiminin hukuki sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.