2018’de ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklaması yapan Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız obüyük tepki görmüştü. Yıldız'a tepki gösteren isimlerden biri de usta gazeteci ve KRT TV programcısı Zafer Arapkirli'ydi. 

Sosyal medya hesabından Arapkirli, "Aşağılık herifler, evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın suratına nasıl bakıyorsunuz? Bunu mu savuuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada... Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi "Kız babaları ne bekliyorsunuz?" diye yazmıştı. 

DAHA ÖNCE BERAAT ETMİŞTİ

Arapkirli'nin tepkisinden rahatsız olan Yıldız şikayette bulundu. Arapkirli hakkında açılan dava 26 Aralık 2019'da beraatle sonuçlandı. Yıldız'ın avukatı karara itiraz etti. İstinaf mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar verdi. Arapkirli beraat ettiği davadan 31 Ocak Salı günü (yarın) 10:30'da Çağlayan Adliyesi'ndeki 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar yargılanacak.

DESTEK İÇİN TOPLANILACAK

Arapkirli'ye destek için duruşma öncesi çok sayıda gazeteci ve yurttaş yarın 10:00'da Çağlayan Adliyesi önünde olacak.

SAVUNMASI

Arapkirli beraat ettiği davada mahkemede şu savunmayı yapmıştı:

savunma-1

HABERE ERİŞİM ENGELİ GELMİŞTİ

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ sözleri nedeniye  açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı. Yıldız, hakkında yapılan haberlere erişim engeli getirtmişti.