Engin Şirketler Grubu Başkanı ve yazar Üzeyir Engin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini, 5 yılı yönetecek sistemin iyi analiz edilmesini vurguladığı bir yazı kaleme aldı.

'ADAY KESİNLİKLE PARTİ GENEL BAŞKANI OLMALI'

Cumhurbaşkanlığı seçiminin parlementer sistem olmadığından, seçmelerinde kendi partilerinin oy oarnını net olarak görebilmesi için Genel Başkanların aday olması gerektiğni belirten Üzeyir, "Şahsi fikrim Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin, kesinlikle ve kesinlikle  Parti Genel Başkanı olmasını düşünüyorum. Çünkü Parti Genel Başkanı Aday olmasa, o partiden bütünlük olmaz, sahiplenme olmuyor. Riyakarlık, kıskançlık ve hainlik ortaya çıkıyor" sözlerini kullanırken ve demokrasinin en güzel örneği sergilenirken, "Hiçbir Partinin Genel Başkanı, ön yargılı olmamalıdır, ve aday olmaktan kaçmamalıdır. Aday olmalıdır, aksi halde seçmenine bunun izahını kesinlikle yapamaz" dedi.

'İTTİFAK 2. TURDA YAPILMALI'

Üzeyir Engin aynı zamanda seçimlerin ikinci tura kalma durumunda, "Gerekirse İttifak mı yapacaklar işte o zaman İttifakı kursunlar, adaylarını birleştirsinler ve yeni Partili Cumhurbaşkanını seçsinler" ifadesinde bulundu.