milliyet.com.tr’ye konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili tüm merak edilenleri anlattı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'YÜZDE 50'LİK ZAM YAPILABİLİR'

"Yılın son enflasyon rakamı açıklandı. Aralık ayı enflasyonu ile beraber son 6 ayın enflasyon farkı, yüzde 37.57 olarak belirlendi. SSK ve Bağkur emeklilerinin hak etmiş olduğu tutar yüzde 37.57’dir. Ben bunun üzerinde bir artış bekliyorum. Çünkü asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldı, memur ve memur emeklilerinin hak ettiği oran da yüzde 49.25. Burada bir önceki dönemde olduğu gibi SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının memur emeklilerine yapılan yüzde 49.25 zam seviyesine dengelenmesini bekliyorum. Refah payı artışı ile birlikte yüzde 50’lik zam yapılabilir.

Tasarrufta ilk hamle İçişleri'nden! Koruma aracı ve polisleri azaltıldı Tasarrufta ilk hamle İçişleri'nden! Koruma aracı ve polisleri azaltıldı

Meclis’in açılması beklenecektir. Meclis’in 16 Ocak’ta açılacağını biliyorum. Burada görüşülerek hemen hızlı bir şekilde torba yasaya koyulup düzenleme hayata geçirilecektir diye düşünüyorum. Memur emeklileri ayın 1’i ile 5’i arası maaşlarını alıyor. Memurlar ayın 15’inde alıyor. SSK ve Bağkur emeklileri ayın sonuna doğru maaşlarını alıyorlar.

'DÜZENLEME OCAK AYINA YETİŞİR'

Emeklilere yapılacak olası bir düzenleme ocak ayına yetişir. SSK ve Bağkur emeklilerinin zam takvimine yetişir. Memur emeklileri için yetişmese bile ekstra ödeme yapılacaktır diye düşünüyorum.

Ben memur ve memur emeklilerine enflasyon+ toplu sözleşme zammının üzerinde bir artış beklemiyorum. Yüzde 0.75’lik bir artışla maksimum yüzde 50’ye tamamlanabilir. Zaten şu anda yüzde 49.25’lik bir artışı hak etmiş oldular. Asgari ücrete yapılan zam da yüzde 49’lar seviyesindeydi. O yüzden memur ve memur emeklilerine daha fazla zam beklemiyorum.

Ancak SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının en az memur emeklilerine yapılan zam oranı kadar artırılacağını düşünüyorum."