İstanbul'un havası adeta zehir saçıyor. Artan araç trafiği yeşil alanların imara açılması İstanbul'un temiz havasını giderek yok ediyor.

TRT Haber'den Pınar Bağçeci'nin haberine göre Uluslararası Hava Kirliliğini Önleme ve Çevre Koruma Birliği (IUAPPA) Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, İstanbullular için hayati uyarıda bulundu. Türkiye'de yapılan ölçümlerde Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kılavuz değerleri aşıldı. Prof. Dr. İncecik, İstanbul'da hemen hemen bütün istasyonlarda PM10 değerinin DSÖ'nün limitlerinin çok üzerinde olduğunu dile getiriyor.

"BAĞDAT CADDESİ'NDE KÜÇÜK ÇOCUKLARIN YÜRÜTÜLMEMESİ LAZIM"

Prof. Dr. İncecik, İstanbul Bağdat Caddesi için ise uyarılarda bulunuyor. İncecik, şunları söylüyor:

"İnsanlar Bağdat Caddesi’nin her iki tarafında yürüyorlar. Ortada yoğun bir araç trafiği var. Yürürken bu kirleticilere maruz kalıyorlar. Farkında olmadan hastalanıyorlar. Sırf NO2'ye maruz kalmamaları için Bağdat Caddesi'nde küçük çocukların yürütülmemesi lazım."

Dilan Polat, Marmara Cezaevi'nde intihara kalkıştı! Vücudu kesik dolu Dilan Polat, Marmara Cezaevi'nde intihara kalkıştı! Vücudu kesik dolu

Prof. Dr. İncecik, trafiğe açık büyük caddelerde yayaların risk altında olduğuna dikkat çekerek, "Trafik yoğunluğunun görüldüğü her nokta" dedi.

Prof. Dr. İncecik'in değerlendirmesi şöyle:

"Projemde kurduğumuz üç tane istasyon vardı. Onlardan biri E5 üzerinde, yani şu andaki D100 otoyolunun tam sıfır noktasında çalışan istasyon. İnanır mısınız 24 saatte neredeyse aynı seviyede kirlilik ölçüyorduk. Yani orada pik saatler falan da yok demek bu. Bütün gün yüksek kirlilikle karşı karşıya kalabiliyoruz demek. Şehrin büyük kısmında bu gerçek maalesef geçerli."